VIŠKOVIĆ: Srpska očekuje podršku Svetske banke

S. M.

23. 11. 2021. u 18:33

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa šefom kancelarije Svetske banke za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom.

ВИШКОВИЋ: Српска очекује подршку Светске банке

FOTO VLADA RS

Tokom sastanka razmotrena je realizacija više reformskih projekata koji se provode uz finansijsku podršku Svetske banke, kao i onih koji su trenutno u fazi odobravanja.

Višković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom reformi koje se provode uz podršku Svetske banke, uključujući i značajnu podršku zdravstvenom sektoru u suzbijanju pandemije virusa korona, saopšteno je iz Vlade.

Istovremeno, premijer je naglasio da Srpska očekuje podršku Svetske banke za niz već kandidovanih projekata, i to za rehabilitaciju više putnih pravaca, nastavak podrške zapošljavanju, zaštiti od poplava i obnovi vodozaštitne infrastrukture, kao i više projekata u oblasti navodnjavanja i šumarstva.

-S druge strane, šef Kancelarije Svetske banke prenio je spremnost da se ubrza provođenje procedura u vezi odobravanja ovih projekata, kako bi već dogovoreni poslovi mogli što pre da uđu u fazu realizacije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)