PRED ZGRADOM MUP PUCAO U AUTOMOBIL: Vanja Rodić (47) iz Bijeljine optužen za pokušaj ubistva Siniše Perića

O. MATAVULj

02. 11. 2021. u 07:13

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Vanje Rodića (47) iz tog grada zbog pokušaja ubistva sugrađanina Siniše Perića zvanog Tigar, prema kome je ispalio najmanje četiri hica iz pištolja.

ПРЕД ЗГРАДОМ МУП ПУЦАО У АУТОМОБИЛ: Вања Родић (47) из Бијељине оптужен за покушај убиства Синише Перића

Mesto pucnjave u Bijeljini, Foto PU Bijeljina

Pucnjava se dogodila 6. jula ove godine, prekoputa zgrade PU Bijeljina u Ulici Dušana Baranjina. U optužnici se navodi da je Rodić oko 18.45 vozilom "reno senik" izlazio iz kružnog toka, te se zaustavio kada je uočio Perića, koji je automobilom BMW ulazio u kružni tok.

- Rodić je zaustavio svoje vozilo naspram BMW-a. Posle kraće rasprave pretio je Periću da će ga lišiti života. Potom je ispalio najmanje četiri hica iz pištolja prema Periću, u nameri da ga liši života i onda je pobegao - navodi se u optužnici.

Nijedan metak nije pogodio Perića, ali su oštetili njegov automobil. U optužnici se navodi da su na levim vratima BMW nastale četiri rupe od zrna.

- Optuženi je pokušao da ubije drugoga, a pritom je na javnom mestu nosio vatreno oružje za koje nema oružani list, ni dozvolu za držanje i nošenje. Time je počinio krivična dela pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja - navodi se u optužnici, koju je potvrdio Okružni sud u Bijeljini.

Foto Arhiva

Rodić i Perić važe za kriminogene osobe i u policiji sumnjaju da je ova pucnjava bila posledica sukoba između dve kriminalne grupe iz Bijeljine. U okviru tog sukoba evidentirano je nekoliko premlaćivanja. Plašeći se da će sukob eskalirati, policija je u to vreme pojačala nadzor nad članovima obe grupe. To je ubrzo dovelo do hapšenja D. K. iz Banjaluke, zbog sumnje da je bio angažovan od jedne kriminalne grupe da naudi članu suparničke grupe. Policija je taj obračun sprečila tako što je D. K. na vreme lociran i uhapšen u kući jednog Bijeljinca.

Koliko su tenzije među "zaraćenima" u to vreme bile ozbiljne, svedoči i činjenica da je pri rutinskoj kontroli saobraćaja policija jednog Bijeljinca zatekla kako vozi automobil u panciru i sa pištoljem pored sebe.

Hapšen s Tijanom Ajfon

SINIŠA Perić, koji je žrtva napada, prošle godine je hapšen na "kokainskoj žurki" u Suvom Polju kod Bijeljine, kada je "pala" i starleta Tijana Ajfon. Ona je zbog tog slučaja, odnosno navođenja na prostituciju osuđena na godinu dana zatvora, koje je zamenila novčanom kaznom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)