CVIJANOVIĆ O NAPADIMA NA DODIKA: Pisanija Zvizdića i Izetbegovića pokazuju nemoć!

Tanjug

26. 10. 2021. u 21:53

PREDSEDNICA RS Željka Cvijanović izjavila je da je pismo koje su uputili predsedavajući Predstavničkog i Doma naroda parlamenta BiH, Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović, na nekoliko stotina adresa u EU i SAD, uobičajeni manir bošnjačkih političara koji su, kako kaže, nesposobni za zajednički život i dijalog, pa to nastoje da kamufliraju kojekakvim pisanijima na razne strane adrese.

ЦВИЈАНОВИЋ О НАПАДИМА НА ДОДИКА: Писанија Звиздића и Изетбеговића показују немоћ!

Foto: D. Gavrić

Upitana da prokomentariše pismo u kojem Zvizdić i Izetbegović traže da se hitno reaguje povodom krize u BiH, koju su, kako tvrde, izazvale vlasti RS, Cvijanovićeva je odgovorila da je tražiti pomoć od drugih zemalja ili organizacija, a ne pričati u okviru one zemlje koju nazivaš svojom, patetično, prenosi RTRS.

- Uobičajeno je i da bošnjački političari svojataju institucije na nivou BiH i na te strane adrese upućuju svoje stavove, koji nisu zajednički i ne pripadaju svima koji učestvuju u radu tih institucija. Osim toga, upravo se bošnjački kadar ponaša izvan Ustavom i zakonom propisanih procedura, a dovoljno je videti šta rade ministar inostranih poslova ili ministar odbrane u Savetu ministara - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da upravo taj kadar urušava veru da su zajednički život ili dogovor u BiH mogući, prenose Nezavisne novine.

- Tako je i ovo pisanije Izetbegovića i Zvizdića samo stav bošnjačkih političara, ali ne i BiH, kao što nije ni institucija u kojima sede ako i ta država, a i te institucije pripadaju svima, a to znači i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima - istakla je Cvijanoviceva.

Prema njenim rečima, problemi u BiH se jednostavno mogu rešiti, da to žele bošnjački političari, ali oni, kako tvrdi, uporno pokazuju da ne žele.

- Optuživati stalno druge sa kojima navodno zajedno živiš i stalno kritikovati zemlje u okruženju pokazuje nemoć, ali i tragičnu razmaženost na koju su ih naučili upravo stranci i visoki predstavnici. Jedini koji ugrožavaju zajedničku državu su oni koji ne žele prihvatiti da je zajednička, a to su potpisnici ovog pisma i oni koji zajedno s njima horski napadaju Republiku Srpsku - zaključila je Cvijanovićeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - SNS OBELEŽAVA 13. ROĐENDAN: Sadnja drveća kod Parka prijateljstva na Ušću

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći