ŽIVOTE SU POLOŽILI ZA SLOBODU SRPSKOG NARODA: Održan parastos poginulim borcima uoči slave opštien Ugljevik

V.Mitrić

26. 10. 2021. u 20:25

NA GRADSKOM trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine - Svete Petke Paraskeve služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovoga kraja.

ЖИВОТЕ СУ ПОЛОЖИЛИ ЗА СЛОБОДУ СРПСКОГ НАРОДА: Одржан парастос погинулим борцима уочи славе општиен Угљевик

Foto: V. Mitrić

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je dužnost i obaveza svih da se sećaju onih koji su živote položili za slobodu srpskog naroda i Republike Srpske.

- Izražavamo poštovanje i prema porodicama poginulih boraca - dodao je Perić.

On je podsetio da opština Ugljevik za potrebe ove populacije na godišnjem nivou izdvaja 150.000 KM.

- Jedna smo od prvih opština koja je uspjela da reši stambeno pitanje porodica poginulih boraca i invalida rata - istakao je Perić.

Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković naglasio je da slava u ovoj podmajevičkoj opštini počinje sećanjem i odavanjem pošte poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

- Proslavljamo slavu sećajući se poginulih saboraca koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske i strvorili slobodu koju danas imamo - rekao je Marinković.

Vence i cveće položili su porodice, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik, te brojne delegacije iz Srbije kao i susednih opština i gradova.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: OBAVEZNO POSETITE: Vojni muzej na Kalemegdanu čuva istoriju naših ratovanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024