OSLOBOĐEN OPTUŽBE: Nije dokazana iznuda novca od vlasnika restorana ”Maj vej”

O.M.

26. 10. 2021. u 13:27

OKRUŽNI sud u Banjaluci izrekao je oslobađajuću presudu Draganu Radakoviću (47) po optužnici da je, preteći ubistvom, pokušao da iznudi 55.000 KM od vlasnika restorana ”Maj vej” Mladena Miškovića.

ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБЕ: Није доказана изнуда новца од власника ресторана ”Мај веј”

Foto O.M.

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović u obrazloženju presude je rekao da tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

- Nema dokaza da je optuženi počinio krivično delo. To nije na nesumnjiv i jasan način dokazano. Cenila se ozbiljnost pretnje, a oštećeni nije na jasan način rekao da je to shvatio ozbiljno - rekao je Uletilović.

Pojasnio je i da nije utvrđeno da li je optuženi na cedulji, koju je dao Miškoviću sa svojim brojem telefona, ostavio trag.

- Cedulja nije veštačena, pa ni veza optuženog s njom nije na nesumnjiv način dokazana - rekao je Uletilović.

Optužnicom Radaković se tereti da je u junu 2016. godine pokušao da iznudi novac od Miškovića. U optužnici se navodilo da je došao kod Miškovića u restoran ”Maj vej” i rekao mu da ima šest dana da mu isplati 55.000 KM ili će ga ubiti. Tada mu je dao cedulju sa brojem telefona na koji treba da mu se javi kada sakupi novac. Mišković je odgovorio da će ga prijaviti, navodeći da ga je fotografisao telefonom, kao i spornu cedulju. Radaković je ubrzo uhapšen, a tokom suđenja Mišković ga je prepoznao kao čoveka koji je od njega tražio novac. S druge strane optuženi je tvrdio da mu je sve montirano i da na spornoj cedulji nije njegov rukopis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!