SAMOSTALNA REPUBLIKA SRPSKA, ALI... Milorad Dodik promovisao novi program SNSD

S. M.

12. 10. 2021. u 17:03

LIDER SNSD Milorad Dodik izjavio je dana su Banjaluci opted sednicu Predsedništva SNSD da će danas promovisati program „Samostalna Republika Srpska u okviru BiH“.

САМОСТАЛНА РЕПУБЛИКА СРПСКА, АЛИ... Милорад Додик промовисао нови програм СНСД

Foto: Novosti

- To znači da radimo na tome da RS vratimo ovlaštenja koja ima po Dejtonu. Dogovorili smo se da raspravu o tome obavimo danas na Predsedništvu stranke, kako bismo do kraja mjeseca zakazali sednicu Glavnog odbora stranke. Na dnevnom redu je i Informacija o kršenju Ustava BiH i procedure na kojima mislimo da te nadležnosti vraćamo. Za razliku od opozicije, mi se bavimo ozbiljnim temama - rekao je Dodik.

Foto: Novosti

On je rekao da će se krajem meseca i početkom idućeg, na sednici Skupštine razmatrati celovit plan koji ide za tim da se odbije bilo kakvo antidejtonsko ponašanje.

– Odbacujemo mogućnost da se zakonom menja Ustav BiH. Ustav BiH ostaje nepromenjen, osim u vezi sa Distriktom Brčko. U našem planu nije razbijanje teritiorijalnog integriteta BiH, ali jeste vraćanje suvereniteta RS koju je ona dobila Dejtonom – kaže Milorad Dodik.

Dodik je dodao da se trudi da ne kaže ništa loše protiv opozicije u RS, jer je i ona tražila sazivanje posebne sjednice NSRS povodom odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama.

- Naš plan podrazumijeva da povučemo saglasnost za formiranje Oružanih snaga BiH. Povući ćemo našu saglasnost i sa odluke koja je isto tako isforsirana od međunarodne zajednice, da se VSTS ukine u RS i prenese na nivo BiH. Danas je to osnovni mehanizam za „sređivanje stanja“ u BiH. Treća stvar je povlačenje naše saglasnosti sa indirektnih poreza. Ništa neće ići preko noći, biće prelazni rok za određene stvari. Od ovog nema odustajanja. Proglasićemo ništavnim zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH u RS. To ćemo uraditi sa SIPA i Obaveštajnom službom BiH. Obaveštajnu službu ćemo formirati odmah, a SIPA dati rok da napusti RS. Ako to ne učini, primerenim merama ćemo to učiniti. Ovo je samo jačanje dejtonske pozicije RS. Ovo je trenutak da se vratimo kući - rekao je Dodik.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!