ZA PROJEKTE 88 MILIONA: Vredne najave Ane Brnabić tokom posete Nevesinju

D. CURAĆ

05. 10. 2021. u 08:12

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić boravila je u Nevesinju, gde je nakon sastanka sa predstavnicima lokalne uprave obišla Muzičku školu "Sveti Roman Melod", Narodnu biblioteku, OŠ "Risto Proroković" i vrtić "Sveta Evgenija Carica Milica", objekte u toj opštini koji se novcem Vlade Srbije rekonstruišu.

ЗА ПРОЈЕКТЕ 88 МИЛИОНА: Вредне најаве Ане Брнабић током посете Невесињу

POSETA Brnabićeva u Nevesinju, Foto D. Curać

Premijerka Srbije je podsetila da je od 2014. Srbije u različite projekte u Srpskoj uložila oko 88 miliona evra sa željom da popravi kvalitet života stanovnika zapadno od Drine, a da je Nevesinje jedna od četiri opština kojoj je u ovoj godini posvećana posebna pažnja.

- Cilj nam je da što više ljudi ostane ovde u prelepom Nevesinju, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić nas u Vladi zamolio je i naložio posebnu pažnju obratimo na Nevesinje, Drvar, Kostajnicu i Dubicu i zbog toga će da ovaj grad dobiti dodatna tri miliona evra - istakla je Ana Brnabić.

Srbija neće prestati da pomaže svoj narod, naglasila je premijerka.

- Srbija je uvek tu. Što mi budemo ekonomski jači to ćemo pomagati više naše ljude i u Nevesinju i Srpskoj, ali i ostalim gradovima u Federaciji BiH gde žive Srbi - dodala je Brnabićeva.

Milion i po evra već je uplaćeno Nevesinju, a ostatak je planiran do kraja ove godine.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović zahvalio se Vladi Srbije na velikoj pomoći.

ODBOR ZA DIJASPORU

I PREDSEDNIK Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović naglasio je da se širom Srpske radi na stotine projekata koje finansira Vlada Srbije, a da se na tome neće stati

- Mi ćemo i dalje da pomažemo i to sve zahvaljujući viziji prvog čoveka države Aleksandra Vučića i ekonomski i politički snažnoj Srbiji - rekao je Vujadinović.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri