JEDINSTVOM DO OPSTANKA: Brčaci obeležili Dan srpskog jedinstva

M. D.

15. 09. 2021. u 22:42

POMENOM i polaganjem venaca na Spomenik Srpskim braniocima Brčkog, u Brčkom je počelo obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ЈЕДИНСТВОМ ДО ОПСТАНКА: Брчаци обележили Дан српског јединства

Foto: M. D.

Posle pomena u hramu Uspenija presvete Bogorodice uz služenje episkopa zvorničko tuzlanskog Fotija, održan je moleban za srpsko jedinstvo i slobodu.

U saopštenju izdatom nakon zajedničkog sastanka predstavnika Srba u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti distrikta sa vladikom i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, kao i predstavnicima Udruženja proisteklih iz rata i onih koja baštine tradiciju srpskog naroda se podseća da se na ovaj način iz Brčkog šalje poruka „da su brčanski Srbi deo srpskog naroda i da nam je zajednički cilj jedinstvo, sloboda, zaštita kulture i ćirilice“.

- Današnji događaj je izraz ljubavi prema vlastitom narodu i identitetu, ali i poziv legitimnim predstavnicima drugih naroda da u miru i slozi na ravnopravnim osnovama, zajednički rešavamo sva otvorena pitanja i gradimo budućnost na ovim prostorima - zaključuje se u saopštenju.

Predsednik brčanskog parlamenta Siniša Milić smatra da ovakvi sastanci treba da se održavaju u kontinuitetu s ciljem razmatranja najvažnijih pitanja koja se tiču očuvanja identiteta Srba na ovim prostorima

- Potrebno nam je jedinstvo, ne da bismo ugrozili bilo koga, već da bismo opstali kao svoji na svome i kao takvi zajedno s drugim narodima gradili budućnost na ovim prostorima - rekao je Milić.

Ispred Spomenika okupilo se više desetina učesnika današnje manifestacije, koju su ukrasile zastave Republike Srpske i Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri