UMALO KOBNI SUDAR SA VOZOM: "Železnice Republike Srpske" učesnike u saobraćaju pozivaju na veći oprez

Lj. ĐURIĆ

04. 09. 2021. u 09:21

"ŽELEZNICE Republike Srpske" su ukazale da nesavesni i neodgovorni pojedinci na pružnim prelazima i dalje ugrožavaju ličnu i opštu bezbednost, a kao primer je naveden prelaz u Rudancima - deset kilometara od Doboja - na kojem je poslednjeg dana u avgustu, predveče, za malo izbegnuta nesreća, odnosno vozač motornog vozila za delić sekunde izbegao udar putničkog voza.

УМАЛО КОБНИ СУДАР СА ВОЗОМ: Железнице Републике Српске учеснике у саобраћају позивају на већи опрез

RIZIK Kritično mesto u Rudancima, Foto ŽRS

Na tom delu pruge su postavljeni "Andrejin krst" i zvučno-svetlosna signalizacija, na koju se vozač automobila očigledno nije obazirao.

Inače, samo tri kilometra od ovog pružnog pravca - na susednom, u Grabovici - početkom 2017. je stradala kompletna četvoročlana porodica Đedovac, na koju je u momentu prelaska pruge u ranim jutarnjim satima naletela lokomotiva!

- Svi putni prelazi na prugama Željeznica Republike Srpske su obezbeđeni u skladu sa zakonskim propisima, a način i nivo osiguranja putnog prelaza zavise od kategorije puta, dopuštene brzine na pruzi i gustine drumskog saobraćaja - saopšteno je iz ŽRS, uz ponovljeni apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim (ne)prilikama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024