POČELA ŠKOLSKA GODINA I U DOBOJU: Među prvacima isti broj dečaka i devojčica (FOTO)

Lj. Đ.

01. 09. 2021. u 21:58

ŠKOLSKA godina počela je i u devet osnovnih i šest srednjih škola na području Doboja.

ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА И У ДОБОЈУ: Међу првацима исти број дечака и девојчица (ФОТО)

Foto: Lj. Đ.

U prvi razred u devet osnovnih škola na području Doboja upisano je 496 učenika, što je za četiri više nego prethodne školske godine. Upisano je podjednako, po 248 dečaka i devojčica, a nastavljen je trend manjeg upisa u područne škole, pa nekima uskoro preti i zatvaranje.

Najviše prvačića - 145 upisano je u Osnovnu školu “Sveti Sava” u Doboju, a slede OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” sa 136 i OŠ “Dositej Obradović” sa 84 prvačića.

Srećan početak nastave svojim prisustvom u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" nastavnicima i učenicim poželeli su sa direktorom te škole Ljubišom Blagojevićem i predstavnici Gradske uprave i Policijske uprave Doboj. Putem svoje zvanične veb stranice dobojskim đacima prigodnom porukom obratio se i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

U šest srednjih škola je u 28 odelenja ukupno upisano 680 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)