MEDŽLIS PROVOCIRA SRBE: Nezakonito dograđen spomenik tzv. armiji BiH kod Gacka

S. MIŠLJENOVIĆ

30. 07. 2021. u 09:00

BOŠNJACI iz Gacka su nezakonito nadogradili spomenik poginulim vojnicima tzv. Armije BiH, koji se nalazi u naselju Fazlagića Kula kod Gacka.

МЕЏЛИС ПРОВОЦИРА СРБЕ: Незаконито дограђен споменик тзв. армији БиХ код Гацка

Foto Trebinjedanas

Sada, posle tri godine, spomenik je nadograđen pločama na kojima je i grb tzv. Armije BiH i grb gatačkog muslimnskog bataljona. Ovi delovi spomenika su nezakonito izgrađeni, bez ikakve dozvole i vređaju srpski narod sa ovog područja.

Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Gacko utvrdilo je da je Medžlis Islamske zajednice u Mesnoj zajednici Kula bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen-obeležja i izdalo nalog da se radovi obustave.

Dr Ognjen Milinković načelnik opštine Gacko kaže za Novosti da je pokrenuo sve zakonske procedure preko inspekcijskih organa i MUP RS i nada se da će se posao uraditi u skladu sa zakonom RS.

Ognjen Milinković

- Sva obeležja koja nisu u skladu sa zakonom i dio spomenik biće uklonjen. Svi nelegalni objekti na spomeniku  koji nisu u skladu sa zakonom biće uklonjeni jer nemaju zakonsku dokumentaciju, poručio je načelnik Milinković.

Milinković  kaže da je prioritet održavanje dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou. 

- Izražavam nadu da će u budućnosti organizatori ovakvih i sličnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine,navodio načelnik Milinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)