MEDŽLIS PROVOCIRA SRBE: Nezakonito dograđen spomenik tzv. armiji BiH kod Gacka

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 07. 2021. u 09:00

BOŠNjACI iz Gacka su nezakonito nadogradili spomenik poginulim vojnicima tzv. Armije BiH, koji se nalazi u naselju Fazlagića Kula kod Gacka.

МЕЏЛИС ПРОВОЦИРА СРБЕ: Незаконито дограђен споменик тзв. армији БиХ код Гацка

Foto Trebinjedanas

Sada, posle tri godine, spomenik je nadograđen pločama na kojima je i grb tzv. Armije BiH i grb gatačkog muslimnskog bataljona. Ovi delovi spomenika su nezakonito izgrađeni, bez ikakve dozvole i vređaju srpski narod sa ovog područja.

Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Gacko utvrdilo je da je Medžlis Islamske zajednice u Mesnoj zajednici Kula bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen-obeležja i izdalo nalog da se radovi obustave.

Dr Ognjen Milinković načelnik opštine Gacko kaže za Novosti da je pokrenuo sve zakonske procedure preko inspekcijskih organa i MUP RS i nada se da će se posao uraditi u skladu sa zakonom RS.

Ognjen Milinković

- Sva obeležja koja nisu u skladu sa zakonom i dio spomenik biće uklonjen. Svi nelegalni objekti na spomeniku  koji nisu u skladu sa zakonom biće uklonjeni jer nemaju zakonsku dokumentaciju, poručio je načelnik Milinković.

Milinković  kaže da je prioritet održavanje dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou. 

- Izražavam nadu da će u budućnosti organizatori ovakvih i sličnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine,navodio načelnik Milinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!