NAKON POLICIJSKE KONTROLE: Brođaninu oduzet motocikl jer je njime upravljao dužnik

N. ĐURIĆ

27. 07. 2021. u 15:39

BRODSKA policija oduzela je motocikl „piađo“, vlasništvo Brođanina N.N., zbog toga što se u trenutku kontrole na njemu nalazio njegovo sugrađanin, za kog se ispostavilo da je zbog raznoraznih prekršaja dužnik državi blizu 3.000 maraka, saznaju „Novosti“.

НАКОН ПОЛИЦИЈСКЕ КОНТРОЛЕ: Брођанину одузет мотоцикл јер је њиме управљао дужник

Foto O. Matavulj

-Vlasnik motocikla je N. N., a njime je u ponedeljak u trenutku kontrole upravljao A. G. iz Broda, višestruki povratnik u činjenju prekršaja - rečeno je u Policijskoj upravi Doboj.

Iz policije su obrazložili da je „proverama u službenim evidencijama utvrđeno da pomenuta osoba ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 2.809 KM, zbog čega je motocikl oduzet“.
Nezvanično saznajemo, da Brođaninu N.N. predstoji ne mala muka da povrati svoj motocikl, pošto je (ne)svesno sugrađaninu A.G, ionako pod sankcijama i neplaćenim kaznama, omogućio da tim vozilom kao sredstvom, načini novi prekršaj.
Inače, kako saznaju „Novosti“, oduzimanje vozila kojima upravljaju dužnici državi, bez obzira što nisu njihovi vlasnici, sa obrazloženjem da su ta vozila „sredstvo izvršenja krivičnog dela ili prekršaja“, sve su učestaliji praksa na putevima Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!