KUKAVIČKI POTEZ VISOKOG PREDSTAVNIKA: Draško o Inckovim dopunama zakona - "To je najveća moguća katastrofa"

Novosti online

24. 07. 2021. u 07:44

VISOKI predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko nametnuo je danas dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ocenio kao "najveću moguću katastrofu".

КУКАВИЧКИ ПОТЕЗ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА: Драшко о Инцковим допунама закона - То је највећа могућа катастрофа

Foto: O. M.

- To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti pre nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srpsku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po celu Bosnu i Hercegovinu - rekao je Stanivuković.

Dodaje da ne vidi da je ta vrsta odluke, koja odmah stupa na snagu, sprovodiva.

- Prvi kažem da ću nastaviti da imam svoje mišljenje ma kakva god cena toga bila. Niko me ne može strpati u zatvor, ni krivično goniti jer određene procese gledam za svoj narod onako kako to vidi. Određene stvari u prošlosti ću videti onako kako ja to vidim, onako kako sam ja učio i imam pravo na to, a ne da mi neko nekim zakonom nameće moje mišljenje i pogled na istoriju - istakao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili