DODIK O HAPŠENJU OSMICE: Još jedan dokaz beznađa koji se zove BiH

S. M.

15. 07. 2021. u 13:58

PREDSEDNIK SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je klackalica oko direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova u kojoj niko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju vodi, ne želi da učestvuje.

ДОДИК О ХАПШЕЊУ ОСМИЦЕ: Још један доказ безнађа који се зове БиХ

FOTO: Avaz

Dodik je istakao da su ozbiljne sumnje da je Mehmedagić počinio krivična dela odavno iznesene pred javnost, ali SDA je i pored toga insistirala na njegovom novom mandatu, tako da sve što vidi, uključujući i orkestrirane proteste danas, liči na cirkus sa poznatim klovnovima.

- Da je bilo ko iz Republike Srpske mogao ili želio da utiče na proces u predmetu “Osmica”, kako se podlo sugeriše iz Sarajeva, treba da objasni kako to da je musliman tužilac, da ga privodi muslimanska policija i ko ozbiljno može prihvatiti da neko iz Republike Srpske ima uticaj na njih. Ovako imamo predstavu za javnost koja će završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim da učestvujem, naglasio je Dodik.

On je konstatovao da je OBA odavno već antisrpska organizacija usmjerena protiv Republike Srpske, Republike Srbije i srpskog naroda u celini.

- Na žalost, postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OBA radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u celini na način da su to dopustili i podržavali takvo delovanje. Ovo je još jedan dokaz beznađa koji se zove BiH. Može se primetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Evropljani ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim, njima dragim, epitetima. Za i manje upućenog dosta, istakao je Dodik.

FOTO: Avaz

Osman Mehmedagić Osmica, uhapšeni direktor OBA

 

BAKIR I SDA U ODBRANI OSMICE

Direktor OBA predat je juče u nadeležnost Tužilaštva BiH. U naredna 24 sata biće donešena oodluka da li se predlaže jednomesečni pritvor ili će Osmica biti pušten da se brani sa slobode. Direktor OBA je uhapšen zbog sumnji za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja,krivotvorenja isprave i pranja novca. Najaglasniji odbrani Osmice su SDA i Bakir Izetbegović predsednik ove stranke. SDA je organizovala i proteste u znak podrške uhapšenom direktoru OBA. Protesti su organizovani ispred zgrade Tužilaštva u Sarajevu i u centru Mostara.

FOTO: Avaz

Protesti ispred zgrade tužilaštva BiH

- Tužilaštvo se bavi politikom i to konkretno Bošnjacima i to će morati prestati. Uveren sam da će Mehmedagić i iz ove situacije izaći isto kao što i u prethodna tri slučaja nisu uspeli, isto tužilaštvo, isti tužilac, izjavio je Izetbegović. Među stotinjaka okupljenih koji su davali podršku Osmici u Sarajevu bili su i Fikret Prevljak, bivši čelnik SDA Ilidža i kandidat za načelnika te općine i Salko Zildžić, predsednik Gradskog odbora SDA Tuzla. Na proteste je stigao i Jasminko Akšamija, zet Bakira Izetbegovića, Mirza Hajrić, bivši ambasador BiH u Australiji i čuveni radikalni imam Muderis Nezim Halilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)