NOVE INFORMACIJE O PUCNJAVI U OBROVCU: Muškarac ranjen u grudni koš - prognoze neizvesne

O.M.

12. 07. 2021. u 13:50

VITOMIR Planinčić (50), koji je ranjen u pucnjavi u Obrovcu kod Banjaluke, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju i priključen je na aparate za veštačko disanje, potvrđeno je u UKC Republike Srpske.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПУЦЊАВИ У ОБРОВЦУ: Мушкарац рањен у грудни кош - прогнозе неизвесне

Foto: D.Pozderović

Planinčić je sinoć oko 23 časa ranjen hicem iz lovačke puške u svojoj kući u Obrovcu. Sanitetskim vozilom je prevezen u Urgentni centar i hospitalizovan je na Klinici za anesteziju i intezivno lečenje UKC RS.

- Pacijent je primljen sa teškom povredom grudnog koša i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvesne - rekao je načelnik Klinike dr Dragan Rakanović.

U vreme pucnjave s Planinčićem su u kući bili Mirko Šteković (52) i Radenko Malić (48) koji su uhapšeni i sprovedeni na dalju kriminalističku obradu. Prema nezvaničnim informacijama pucnjavi je prethodio sukob između njih, ali tačne okolnosti celog slučaja se još istražuju.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj na licu mesta izvršio dežurni tužilac Goran Rakić i policijski službenici PU Banjaluka.

- Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne radnje i mere kao i veštačenja, na utvrđivanju svih okolnosti počinjenog  krivičnog dela - rekla je Đaković Vidović, ne precizirajući za koje se delo osumnjičeni terete.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)