SPASAVAO SAM ŽIVU GLAVU: Pilot LJubiša se juče srušio sa jedrilicom kod Prijedora, otkriva detalje nesreće

Novosti online

23. 06. 2021. u 18:15

PRIJEDORČANIN E.K. (53) lakše je povređen u utorak prilikom prizemljenja jedrilice u Prijedoru, u kojoj je on bio saputnik.

СПАСАВАО САМ ЖИВУ ГЛАВУ: Пилот Љубиша се јуче срушио са једрилицом код Приједора, открива детаље несреће

Foto: SRNA

Avionu Aero-kluba "Prijedor" u utorak je delimično otkazao motor, nakon čega je LJubiša Aramanda (46), koji je pilotirao jedrilicom koju je avion vukao, uspeo da je spusti u baštu. On je prošao bez povreda, dok je E.K. lakše povređen.

Prethodno je i avion bezbedno sletio, tako da je sve završeno bez težih posledica.

- Došlo je do delimičnog otkazivanja motora na avionu. Ja sam bio u jedrilici i avion me otkačio. Primenio sam mere vanrednih postupaka, što bi se reklo, spasavao sam živu glavu i u tome uspeo – ispričao je Aramanda za medije.

Prema njegovim rečima, u momentima kad se sve dešavalo jedrilica nije imala ni potrebnu brzinu ni visinu, koja je iznosila oko 20 metara.

- Primenio sam vanredne postupke; nisam udario u kuću, nego smo pali u kukuruze. U ovakvim situacijama je bolje kad ste na većim visinama, jer bi ste se uspeli vratiti na aerodrom – pojasnio je Aramanda.

Let je bio dogovoren nakon što je E.K. iskazao želju da ide na obuku za letenje jedrilicom, pa su se vinuli u visine kako bi odlučio hoće li ići ili ne na obuku.

- On, na sreću, ima lakšu povredu - rekao je Aramanda.

Tokom ovog incidenta jedrilica je, usled vanterenskog sletanja, uništena, ali svi se slažu da je najvažnije da nije bilo žrtava.

U policiji je potvrđeno da su o svemu obavestili Direkciju za civilno vazduhoplovstvo BiH, te da će biti formirana komisija kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode.

- U nezgodi je lakše povređena jedna osoba, koje je nakon ukazane lekarske pomoći puštena kući – pojasnili su u policiji.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)