DODIK U POSETI MLADOM SPORTISTI SA INVALIDITETOM: Prvi susret, ali ne i poslednji!

S.M.

20. 06. 2021. u 20:42

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik posetio je danas u semberskom selu Amajlije 15-godišnjeg Strahinju Rosuljaša mladog sportistu sa invaliditetom, koji je zahvaljujući sredstvima JU Fonda solidarnosti uspešno operisan.

ДОДИК У ПОСЕТИ МЛАДОМ СПОРТИСТИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Први сусрет, али не и последњи!

Foto: RTRS

Strahinja je rođen sa poremećajem kičmenog kanala "Spina bifida" i prvi put je operisao kičmu sa dva meseca, a kuk sa dve godine. Zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti. poslednju operaciju na kuku obavio je ugledni svjetski ortoped Dmitri Popkov koji iz Rusije dolazi u bolnicu u Beogradu. Uprkos svim problemima, Strahinja igra košarku u bijeljinskom Klubu košarke i reprezentativac je Srbije.

Presrećan je, kaže, što mu se ostvaruju snovi i poručuje svim osobama sa invalidetom da budu aktivni da se bave sportom.

- Ni slutio nisam da ću sve ovo postići i da ću upoznati i gospodina Milorada Dodika. Zahvalan sam Fondu jer bez njihove pomoći ne bih mogao otići na operaciju, kaže Strahinja.

Strahinjin otac Dragan zahvalan je srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH, navodeći da je ideja o osnivanju Fonda potekla upravo od Dodika.

-Strahinjina operacija je koštala 9.200 evra. Budući da smo imali niz operacija prije ne bismo mogli snositi sami troškove, kaže Dragan.

Dodik je rekao da je ponosan što sredstva Fonda solidarnosti pomažu tamo gde je najpotrebnije.

- Strahinja je divno i veselo dete, ovo je naš prvi susret, ali ne i poslednji. Ovo je divna porodica u kojoj vladaju harmonija i ljubav. Uvek ćemo pomagati gde god zatreba, poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri