POKUŠAO DA UBIJE 10 OSOBA! Renato Marjanović (32) optužen zbog rešetanja kafića "4WD" u Prijedoru

O. MATAVULj

10. 06. 2021. u 07:13

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv Renata Marjanovića (32) iz tog grada kojom se tereti za pokušaj teškog ubistva više osoba u kafe baru "4WD", i nedozvoljeno posedovanje oružja.

ПОКУШАО ДА УБИЈЕ 10 ОСОБА! Ренато Марјановић (32) оптужен због решетања кафића 4WD у Приједору

Foto Info Prijedor

Marjanović se tereti da je 6. marta ove godine iz automobila "opel korsa" izrešetao kafić u Ulici Slavka Rodića, u kojem se nalazilo više osoba. Ispalio je 29 metaka iz automatske puške M-70, kalibra 7,62 mm. Od toga je osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su leteli u visini glava gostiju i pukom srećom niko nije pogođen.

OPTUŽEN Renato Marjanović, Foto Fejsbuk

U optužnici se navodi da se zločin dogodio oko 20.20. Motiv oružanog napada bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara "4WD". Nakon svađe Marjanović je "korsom" došao do kafića i sa vozačevog sedišta otvorio vatru u nameri da, kako se navodi u opužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

- Znajući da se navedena lica nalaze u objektu, Marjanović je iz automatske puške M-70 ispalio 29 hitaca u vrata i izlog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi, smatrajući da je navedene osobe lišio života pobegao - navodi se u optužnici.

Marjanović je posle zločina umakao u Banjaluku, gde je dva dana kasnije uhapšen. Osim pokušaja ubistva više osoba, na teret mu se stavlja i nedozvoljen promet oružja, jer je nelegalno posedovao pušku iz koje je pucao.

MALTRETIRAO SUGRAĐANE

RENATO Marjanović u žižu javosti je dospeo u martu 2019. kada je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao sugrađanina bošnjačke nacionalnosti, koga je uz pretnje i udarce naterao da s prikolice skine nalepnicu sa grbom BiH. Snimak torture objavio je na svom fejsbuk-profilu nakon čega je uhapšen zbog izazivanja nasilja i mržnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)