ZAVRŠENI "DANI HARMONIKE" U UGLJEVIKU: Petar Dinčić iz Srbije laureat ovogodišnjeg takmičenja (FOTO)

V. Mitrić

06. 06. 2021. u 23:25

PETAR Dinčić iz Srbije laureat je ovogodišnjeg Trinaestog festivala "Dani harmonike" na završnoj takmičarskoj večeri u ugljevičkom Centru za kulturu.

ЗАВРШЕНИ ДАНИ ХАРМОНИКЕ У УГЉЕВИКУ: Петар Динчић из Србије лауреат овогодишњег такмичења (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Devetnaestogodišnji Dinčić je u izjavi za medije istakao da je prezadovoljan jer je u osmoj kategoriji osvojio maksimalnih 100 poena.

- Harmoniku sviram od svoje pete godine, završio sam osnovnu i srednju muzičku školu a trenutno pohađam muzičku akademiju - rekao je Dinčić.

Laureatima festivala nagrade i priznanja su uručili predsednik festivalskog žirija Jurij Šiškin i orgnaizator i direktor festival Slaviša Perić.

Foto: V. Mitrić

U okviru kvalifikacija za finale Svetski kupa žiri je odabrao da će BiH predstavljati u seniorskoj konkurenciji Vehdija Hodžić a  u juniorskoj Radovan Ivanović.

Organizator festivala Slaviša Perić izrazio je zadovoljstvo jer je festival uspešno realizovan i u pandemijskim okolnostima te zahvalio svim umjetnicima, članovima žirija i takmičarima na učešću.

- Posebnu zahvalnost dugujem  pokrovitelju festivala predsjedniku Republike Srpske kao i opštini Ugljevik i gradu Bijeljina na podršci - naglasio je Perić.

Foto: V. Mitrić

Pobednik pretkategorije je David Pršurić iz Hrvatske, najbolji u prvoj kategoriji je Aleksa Jovanović iz Srbije, Đorđe Perić iz BiH pobednik je druge kategorije, Aleksandar Slavujević iz Srbije najbolji je u trećoj kategoriji, pobednik četvrte kategorije je Ajdin Okić iz BiH, Veljko Jovanić iz BiH najbolji je u petoj kategoriji dok je pobednik  šeste kategorije Husejn Bajraktarević iz BiH, pobednik je sedme kategorije Miloš Milivojević iz Srbije, najbolji u osmoj kategorji je Petar Dinčić iz Srbije iz  BiH  a devet kategorije Vehdija Hodžić iz BiH.

Festival se završava sutra u bijeljinskom Centru za kulturu kada će sa početkom u 20.00 časova koncert održati laureati takmičenja Đorđe Perić, kao i ruski umetnici Stanislav Mališev i Jurij Šiškin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!