VELIKI PODVIG LEKARA: Ugrađen prvi pejsmejker u bijeljinskoj bolnici

V. Mitrić

29. 05. 2021. u 21:58

U BIJELjINSKOJ bolnici "Sveti vračevi" danas je ugrađen prvi pejsmejker, uz podršku eminentnih stručnjaka profesor dr Lazara Angelkova iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i primarijus dr Dragana Unčanina iz Univerzitetsko kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

ВЕЛИКИ ПОДВИГ ЛЕКАРА: Уграђен први пејсмејкер у бијељинској болници

Foto: B. Milošević

Direktor bolnice profesor dr Zlatko Maksimović kaže za "Novosti" da je to veliki dan za bijeljinsku bolnicu i nastavak ulaganja u znanje s ciljem većeg stepena zadovoljstva korisnika usluga.

- Kao što vidite naši kardiolozi, naši ljekari i svi zaposleni su jedinstveni da naša zdravstvena ustanova napreduje, a sve u cilju povećanja stepena zadovoljstva korisnika naših usluga. Moje je zadovoljstvo što sam dio tog tima - rekao je profesor dr Maksimović. 

Čelnik bolnice u Bijeljini zahvalio je stručnjacima iz Beograda i Banjaluke, ističući da je njihova podrška "veoma značajna za napredak  kardiologije u bijeljinskoj bolnici uz doprinos ovdašnjih kardiologa, načelnika Odeljenja za inernističke grane dr Aleksandra Janjičića, šefa angio sale primarijusa dr Mileta Trifkovića i šefa Odseka kardiologije primarijusa dr Milice Lovrić". 

Prvu ugradnju trajnog pejsmejekera u Bijeljini obavili su subspecijalista kardiologije profesor dr Lazar Angelkov, savetnik direktora za elekrofiziologiju sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i primariju dr Dragan Unčanin, šef Od eljenja za elektrofiziologiju srca i poremećaja srčanog ritma u UKC u Banjaluci, sa timom bijeljinskih kardiologa.

Profesor Angelkov je pohvalio želju za napredak i istrajnost rukovodstva i zaposlenih u bijeljinskoj bolnici, navodeći  da je otvorio pejsmejker centre u Podgorici, Ohridu, Sofiji i Subotici, ali da nigde nije vidio bolju organizaciju, energiju i efektivnost nego u Bijeljini, gde je od dogovora do njegovog otvaranja prošlo manje od mesec dana.

- Rado smo ovde srcem i dušom posvećeni da pomognemo pre svega našim bolesnicima, ali i da zajedno zlatnim slovima pišemo istoriju bolnice - rekao je Angelkov.

Prema njegovim rečima, na Dedinju se godišnje ugradi 650 pejsmejkera, a pejsmejker centar u Srbiji ima tradiciju od 40 godina.

Primarijus dr Dragan Unčanin, sa UKC iz Banjaluke, čestitao je rukovodstvu Bolnice i poželo dobrodošlicu među pejsmejeker centre, poželivši  dug i uspešan rad. 

On je rekao da će iduće godine obeležiti 30 godina ugradnje pejsmejkera, navodeći da se godišnje uradi između 500 i 600 implantacija.

- Impresivno je kojom brzinom se razvija bijeljinska bolnica - ocenio je Unčanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna