MUČILI GA, UBILI, PA ZAPALILI: Ukinuta presuda za stravično ubistvo Brune Rolda

O. Matavulj

26. 05. 2021. u 12:11

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je osuđujuću presudu Slobodanu Krnetiću (34) i Borisu Zoriću (34), optuženima za ubistvo Brune Rolda (54) koji je zaklan nožem u napuštenoj kući, dok je telo zapaljeno.

МУЧИЛИ ГА, УБИЛИ, ПА ЗАПАЛИЛИ: Укинута пресуда за стравично убиство Бруне Ролда

Foto: Novosti

Krnetić je bio osuđen na osam godina zatvora, a Zorić na četiri uz meru lečenja i čuvanja u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi.


- Sudsko veće uvažilo je žalbe tužilaštva i odbrane optuženih. Prvostepena presuda je ukinuta i postupak je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Rold je ubijen 25. novembra 2019. godine u centru Banje Luke. Direktan izvršilac ubistva bio je Rade Drljača koji je osuđen na 15 godina zatvora, dok su Zorić i Krnetić bili saizvršioci.

Svi optuženi, ali i žrtva su zavisnici od alkohola i opijata. Kritičnu noć zajedno su pili u napuštenoj kući, vlasništvo Ivice Pezića, i sukobili se zato što Rold nije donio tablete. U presudi se navodilo da ga je Krnetić prvi udario šakom u glavu. Nakon toga svi su ga brutalno tukli rukama i nogama, nanoseći mu teške povrede. Žrtvu su potom vezali tako što mu je Zorić držao noge, dok su ih Drljača i Krnetić vezali maramom. Krnetić je potom uzeo nož, preteći Roldu da će ga zaklati, od čega je odustao. Nož je zatim uzeo Zorić i prislonio ga Roldu na vrat, preteći ubistvom. I on je od toga odustao, da bi nož uzeo Držljača i šiljkom i oštricom ga ubo u vrat. Usled povreda Rold je preminuo, a Drljača je upaljačem zapalio dušek na kojem je žrtva ležala i izazvao požar u kojem je telo ugljenisano, a kuća delimično izgorela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili