NJEMU JE POTREBNA POMOĆ: Branko Antić iz Beograda bije bitku protiv opake bolesti (FOTO)

Š.Marović

10. 11. 2023. u 18:50

PREDSEDNIKA humanitarne organizacije "Srpska solidarnost", beogradskog taksistu Branka Antića (52), pamtimo po mnogim dobrim delima, ali poslednje dve godine ovaj dobrotvor se bori sa opakom bolešću i teškom materijalnom situacijom.

ЊЕМУ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Бранко Антић из Београда бије битку против опаке болести (ФОТО)

Privatna arhiva

Teška, podmukla bolest sa kojom se suočio ne dozvoljava mu da radi posao koji voli i da zarađuje, pa je sada njemu potrebna pomoć i humanost drugih. Naime, u jesen 2021. godine Antiću je pozlilo dok je bio u Velikoj Hoči, gde je odneo humanitarnu pomoć. Odmah je smešten u bolnicu, a potom prebačen u Beograd. Tada su se crne slutnje obistinile i ostao je bez bubrega.

- Sve je nekako funkcionisalo do prošle godine, kada su mi na redovnoj kontroli otkrivene metastaze na plućima. Operacija nije bila moguća, pa sam krenuo s najnovijom hemoterapijom, 12 ciklusa sam primio. Ali, terapija ima nuspojave. Često imam vrtoglavice, mučnine, povraćanje, ponekad ne mogu na noge, pa po nekoliko dana moram da koristim štake da bih napravio barem nekoliko koraka - kaže nam Branko, nosilac Srebrne plakete "Najplemenitiji podvig godine" koju su mu "Večernje novosti" dodelile za čoveštvo iskazano u jeku pandemije koronavirusa, kada je besplatno prevozio lekare do bolnica u kojima su se borili protiv ove pošasti.

Samo dobar gest njegovog druga, koji ga je prijavio u svojoj firmi omogućava mu da ima zdravstveno osiguranje, da može da se leči u Srbiji. Dobra vest u ovoj muci je da su rezultati PET skenera pokazali da se metastaze nisu proširile.

- Opet sam na Mitrovdan, moju krsnu slavu uradio analize i čekam rezultate - kaže Branko. - Više sam na bolovanju nego što radim. Letos, sam stekao uslove za invalidsku penziju, ali to primanje bi bilo oko 25.000 dinara, a ako odem u invalidsku, po zakonu ne mogu nikad više da radim. Sve se nadam da će i ova pošast proći, pa da ću moći da budem onaj stari.

Privatna arhiva

 

Ovaj čovek velikog srca dobio je i nekoliko odlikovanja Srbije i Grada Beograda za dobročinstva koja je uradio. Predsednik Aleksandar Vučić ga je 2020. odlikovao Srebrnom medaljom za zasluge, nosilac je i specijalne plakete "Dobročinitelj" Vlade Srbije kao i Nagrade za herojsko delo "Despot Stefan Lazarević", koju mu je dodelio Grad Beograd.

Pomoć

ONI koji žele da pomognu Branku Antiću novac mogu da uplate na žiro-račun 340-32343819-95. Ukoliko, pak, postoji neki drugi način da mu pomognu, mogu mu se javiti na broj telefona 0606616191.

Privatna arhiva

 

Humanist na delu

BRANKOVA humanitarna organizacija do sada je našem narodu na KiM pomogla sa više od milion evra. On je mnogo puta posetio južnu srpsku pokrajinu i saživeo sa našim narodom koji tamo živi.

- Napravili smo stomatološku ordinaciju u Velikoj Hoči, pomagali svuda ljudima, na mnogo načina. Samo za Institut za transfuziju krvi Srbije obezbedio sam više od 1.000 jedinica krvi, a sam sam 54 puta dobrovoljno dao krv, dok sam mogao. Odavno već ne mogu, krenulo je od raka bubrega, a došlo do metastaza na plućima - kazao je Branko za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!