Nakazna slika koja je obišla svet na današnji dan pre 120 godina, posle monstruoznog ubistva poslednjih Obrenovića docnije je u eri ratova mnogo eksploatisana protiv Srba.

Dragoljub

15.06.2023. 17:40

Na zalost kada su oni umrli i Srbima je poceo kraj,vidimo i dan danas Srbi se svuda maltretiraju pa cak i u samoj drzavi za koju misle da je njihova dedovina.

Talaj

17.06.2023. 09:36

Konačno jedan pravi tekst, jedna bar 95% istina o tom zločinu kojim su počela stradanja Srba u 20.veku, zahvaljujući nezasitim i glupim Karađorđevićima, trebalo bi da citirate i prepisku budućeg kralja Petra I pre atentata sa bečkim dvorom iz koje se naslućuje koliko je taj dobroćudni "čika Pera" bio umešan u krvave događaje koji su usledili. Svo zlo koje su Srbi potom doživeli i danas doživljavaju je posledica ubistva Obrenovića i dolaska Karađorđevića na vlast. Da nije bilo njih, ne bi bilo Principa i besmislenog ubistva prestolonaslednika, pogubnog Prvog svetskog rata, Jugoslavije, Jasenovca, Tita, komunizma...Nije to "šta bi bilo kad bi bilo" nego logičan sled uzroka i posledica.