RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED: Čaša višanja i eto slatkog zadovoljstva!
NAPRAVITE sladoled od višanja i jagoda i zasladite se!
DOMAĆI SLADOLED - potrebno je:
250 g višanja
250 g šlaga u prahu
500 ml mleka
1/2 l jogurta
150 g smeđeg šećera
DOMAĆI SLADOLED - priprema:
Višnje operite i očistite od koštica, a oprane jagode ispasirajte viljuškom.
Ubacite crveno voće u blender sa jogurtom, postepeno dodajte i šećer, pa dobro izmiksajte. Umutite šlag sa hladnim mlekom, dodajte višnje i jagode sa jogurtom i mutite mikserom najvećom brzinom tačno pet minuta. Prespite masu u posudu sa poklopcem i stavite sladoled u zamrzivač da se stegne.
Ukrasite ga po želji prilikom serviranja.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKIŠ KOJI MOŽETE JESTI BEZ GRIŽE SAVESTI: Proteinske rafaelo kuglice
30. 06. 2023. u 18:35
KAKO SE SPREMA PRAVA TURSKA KAFA? Kraj pripreme će vas iznenaditi
03. 07. 2023. u 07:00
BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU
ČUBURSKI park od ponedeljka će biti bogatiji za još jedan sportsko-rekreativni sadržaj – padel teren!
11. 05. 2024. u 16:00
8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)