SLATKI PENASTI VENČIĆI: Preukusni kolači koje će deca obožavati (VIDEO)
OSIM što ih najmlađi obožavaju, sjajno će ići i uz kafu ili čaj
SLATKI PENASTI VENČIĆI - sastojci:
200 ml mleka
malo ulja
korica limuna
350 - 400 gr brašna
malo soli
krupan šećer
1 vanilin šećer
SLATKI PENASTI VENČIĆI - priprema:
Квасац растопити са шећером, па кад запени додати мало уља, корицу лимуна млеко и брашно 300 гр. Замесити тесто додавајући још брашна док се не добије мекше и глатко тесто.
Ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi 30 min. Istresti na podmazan sto sa uljem, i razviti pravougaonik. Iseći na trake oko 1,5 cm. Svaku traku izvaljati u valjak.
Uviti mali krug od valjka, a sa ostatkom testa isprepletati oko kruga praveći venčić.
Ređati u neki podmazan pleh i pokriti folijom i krpom. Ostaviti 10 min da odmori i pržiti u dubokom ulju.
Uvaljati u krupan šećer izmešan sa vanilinim šećerom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29
SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55
BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU
ČUBURSKI park od ponedeljka će biti bogatiji za još jedan sportsko-rekreativni sadržaj – padel teren!
11. 05. 2024. u 16:00
8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)