RECEPT KUVARICE IZ VRANJA: Pileće rolnice sa prelivom od ananasa
JOVANA Janković jedna je od najmlađih i najpoznatijih kuvarica iz Vranja, koji svoj posao radi sa puno ljubavi. Iako za nju kažu da je “kraljica u spremanju tradicionalnih jela”, ona je sa čitaocima Novosti podelila svoj jedinstven recept, koji obožavaju gosti restorana u kome radi.
Za pileće rolnice sa prelivom od ananasa potrebni su sledeći sastojci:
- 200 grama pilećeg filea
- 70 g kravljeg sira,
- orasi,
- 3 suve šljive
- Spanađ u briketima
Preliv od ananasa:
- 50 grama maslaca,
- 100 grama ananasa (svežeg ili kandiranog),
- 1 kašicica mlevenog đumbira,
- 2 kašičice karija,
- 100 mililitara soka od jabuke,
- 1 kasicica meda
Priprema rolnica:
Izlupati pileći file (ne mnogo tanko),zatim preko celog filea unutra rasporediti spanać i zatim ređati sir isečen na manje kocke, pa suvu šljivu u kojoj ste predhodno stavili orah i tako unakrsno dok ne popunite do kraja.
Zaviti meso u rolnicu i staviti da se peče ili na skaru ili u pećnicu 180 stepeni 20-30 minuta.
Priprema preliva:
Na tiganj staviti maslac da se topi sa malčice maslinovog ulja (da vam maslac ne zagori,stavimo malo maslinovog).Kad se otopi dodati đumbir i kari, lepo umečati da razbijete grudvice,zatim dodate sok od jabuke i med(da dobije na gustini).Kad proključa dodati ananas iseckan na kockice.Sve to ostavite da ključa dok ne krene da dobija na gustini i onda sklanjamo sa vatre.
Rolnice secemo na kolutice i prelivamo ih napravljenim sosom,s tim što ananas stavljamo kroz sredinu
Služiti uz grilovano provrće!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
VELjKO PROGOVORIO O KARLEUŠI: Kako je reagovao na škakljivo pitanje voditelja
BOKSER Veljko Ražnatović retko se pojavljuje u emisijama, posebno otkako se posvetio bokserskoj karijeri i svakodnevnim treninzima.
19. 05. 2024. u 12:57
Komentari (0)