BEZ GRAMA ŠEĆERA, SVE PRIRODNI SASTOJCI: Zdravi krem od urmi, tako je ukusan da nikada nećete pomisliti da nije kupovni
URME su ukusne zbog svoje prirodne slasti, ali malo ko zna koje dobrobiti nose za zdravlje.
Ako želite da napravite palačinke sa zdravim kremom, onda napravite onaj od urmi koji je sasvim prirodan, bez grama dodatog šećera, a toliko je ukusan da nikad nećete ni pomisliti da nije kupovni.
Zašto baš krem od urmi? Zato što su urme bogate hranljivim materijama, imaju brojne antioksidante, prirodno su slatke i ne sadrže dodati šećer, obezbeđuju zdravlje organa za varenje, štite srce i zdravlje i regulaciju šećera u krvi, štite mozak, pomažu da se olakša prirodan porođaj.
Za testo:
* 125 g brašna,
* 1 jaje,
* kašika ulja,
* 300 ml mleka
Za krem:
* 250 g urmi očišćenih od koštica,
* 200 ml mlake vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka pripremite testo i ispecite palačinke. U manju šerpicu sipajte vodu, pa dodajte urme i suvo grožđe. Kad voda provri, kuvajte još tri minuta i sklonite s vatre. Kad se smesa malo prohladi, stavite je u blender i meljite dok ne dobijete gustu, glatku smesu. Nafilujte palačinke i poslužite ih s kriškama oljuštenih pomorandži.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DA SE LIKVIDIRA KAO TERORISTA: Iz Moskve otkrili šta će biti sa Zelenskim nakon kapitulacije Kijeva
NAKON kapitulacije Kijeva, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski trebalo bi da se uhapsi, a zatim da mu se sudi, ili da se likvidira kao terorista, rekao je danas za TASS zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.
20. 05. 2024. u 17:14
ZELENSKI POSLAO PORUKU PLENKOVIĆU: Hrvatski premijer mu ovo nikada neće zaboraviti
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski čestitao je premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću treći premijerski mandat i izrazio mu zahvalnost na doslednoj podršci Ukrajine.
20. 05. 2024. u 16:12
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)