MNOGO UKUSNIJI OD KUPOVNOG: Kako se pravi domaći mesni narezak
MESNI narezak možete da koristite da napravite slanu tortu, namaz, za sendvič, a super je i kao predjelo... Domaći mesni narezak je ukusniji i kvalitetniji od kupovnog, a lako možete da ga napravite kod kuće.
Mesni narezak možete da koristite u mnogim jelima, a koliko god se trudili da kupite kvalitetan koji sadrži veliki procenat mesa, ipak je bolje da napravite domaći. Zato kod kuće napravite domaći mesni narezak za koji ste sigurni od kog mesa i kako je napravljen.
Potrebno:
* 2 kolenice
* 1 l vode
* 2 šargarepe
* 1 crni luk
* 3 lovorova lista
* 10 zrna bibera
* 1 kašika soli
* 4 čena belog luka
* 1 veza peršuna
Recept za domaći mesni narezak sa kolenicom:
Stavite kolenice u šerpu, pa sipajte fantu i vodu. Dodajte cele šargarepe, luk, lovor list, zrna bibera, pa posolite. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Kada šargarepa omekša samo je izvadite iz šerpe i nastavite da kuvate meso. Zatim izvadite meso i iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, seckani peršun i šargarepu. Promešajte i sipajte smesu u plastičnu flašu koju ste oprali i kojoj ste isekli vrh. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se stegne.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete
RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
27. 05. 2024. u 18:27
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (1)