NAPRAVITE NAJBRŽI DOMAĆI BUREK: Savršen doručak, a idealan recept i za one koji nisu vešti u kuhinji (FOTO)

J. S.

26. 02. 2024. u 07:00

BUREK kao iz pekare napravljen u sopstvenoj kuhinji zvuči kao nemoguća misija, ali uz ovaj recept i oni koji nisu baš vešti u kuhinji mogu spremiti odličan burek sa sirom ili mesom.

НАПРАВИТЕ НАЈБРЖИ ДОМАЋИ БУРЕК: Савршен доручак, а идеалан рецепт и за оне који нису вешти у кухињи (ФОТО)

Foto: J.S.

Foto: J.S.

 

Potrebno je:

1/2 kg gotovih kora

200 grama mlevenog mesa

sveži šampinjoni

glavičica crnog luka

2 jajeta

200 grama brašna

čaša ulja

čaša jogurta

kesica praška za pecivo

Priprema:

Upržiti seckani luk, dodati meso i šampinjone i začiniti po ukusu. Umutiti jaja i ostale sastojke i napraviti preliv za burek.

U okrugloj tepsiji ređati koru, pa premaz,tako četiri puta, a onda dodati fil od mesa, pa ponoviti postupak sa korama (još četiri). Peći na jačoj vatri oko pola sata dok burek ne porumeni.

Što se tiče bureka sa sirom, identičan je postupak, s tim što se fil pravi od 200 grama tvrdog sira, dva jajeta, kašičice soli i malo jogurta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi