NAPRAVITE NAJBRŽI DOMAĆI BUREK: Savršen doručak, a idealan recept i za one koji nisu vešti u kuhinji (FOTO)
BUREK kao iz pekare napravljen u sopstvenoj kuhinji zvuči kao nemoguća misija, ali uz ovaj recept i oni koji nisu baš vešti u kuhinji mogu spremiti odličan burek sa sirom ili mesom.
Potrebno je:
1/2 kg gotovih kora
200 grama mlevenog mesa
sveži šampinjoni
glavičica crnog luka
2 jajeta
200 grama brašna
čaša ulja
čaša jogurta
kesica praška za pecivo
Priprema:
Upržiti seckani luk, dodati meso i šampinjone i začiniti po ukusu. Umutiti jaja i ostale sastojke i napraviti preliv za burek.
U okrugloj tepsiji ređati koru, pa premaz,tako četiri puta, a onda dodati fil od mesa, pa ponoviti postupak sa korama (još četiri). Peći na jačoj vatri oko pola sata dok burek ne porumeni.
Što se tiče bureka sa sirom, identičan je postupak, s tim što se fil pravi od 200 grama tvrdog sira, dva jajeta, kašičice soli i malo jogurta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HRSKAVE SPOLjA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
25. 02. 2024. u 14:10
SNIKERS BAJADERA: Već možete zamisliti ukus koji se ne zaboravlja
23. 02. 2024. u 15:00
"VI STE ODGOVORNI ZA SMRT RAISIJA" Stejt department o padu helikoptera: Nećemo da se izvinjavamo
IRANSKA vlada je odgovorna za odluku da upravlja helikopterom starim 45 godina u, kako je opisano, lošim vremenskim uslovima, a ne bilo koji drugi akter, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler tokom brifinga.
20. 05. 2024. u 20:38
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)