BRZ I LAGAN DESERT KOJEM SE SVI RADO VRAĆAMO: Sutlijaš, omiljena poslastica koja podseća na detinjstvo

Novosti online

13. 11. 2024. u 19:30

Recept za omiljeni desert svih generacija.

БРЗ И ЛАГАН ДЕСЕРТ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДО ВРАЋАМО: Сутлијаш, омиљена посластица која подсећа на детињство

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • pirinač 1 čaša (od 2 dl)
  • voda 2 čaše (od 2 dl)
  • mleko 4 čaše (od 2 dl)
  • šećer 6 kašika
  • vanilin šećer 2 kesice
  • cimet 1 kesica

Priprema:

Pirinač očistiti, oprati, naliti vodom i staviti da se kuva uz neprekidno mešanje. Kuvati na najnižoj temperaturi. Kada voda skroz uvri sipati jednu čašu mleka. Kada ovo mleko uvri, sipati drugu čašu mleka i staviti šećer. Povremeno promešati i kada uvri dodati još dve čaše mleka. Ukuvati do željene gustine. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer. Toplo sipati u činije i posuti cimetom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SITUACIJA JE DRAMATIČNA, NAJVAŽNIJE DA SE NE PRETVORI U POTPUNO TRAGIČNU Zastrašujuće upozorenje Marije Zaharove