NE ZNATE ŠTA SLATKO DA NAPRAVITE: Tu su penaste rolnice sa makom i orasima (FOTO/VIDEO)
AKO volite mak, ovo je idealan kočan za vas.
Slatke rolnice sa makom i orasima - Sastojci:
300 ml mleka
korica narandže ili limuna
2 kašike ulja maslinovog
500 gr brašna i malo za posipanje
malo soli
2 jaja
Za nadev:
100 gr ml maka
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđe
100 ml vrućeg mleka
1 kašika meda
Slatke rolnice sa makom i orasima - Priprema:
U malo mleka potopiti kvasac da nadođe. Sipati u vanglu dodati jedno jaje i malo izmutiti. Dodati ulje, ostatak mleka brašno i zamesiti glatko testo.
Pokriti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. Razviti oklagijom za pola cm. Iseći trake za tri prsta širine.
Na dno trake staviti nadev maka, prsaviti pa rukama pritisnuti, pa dodati orahe prebaciti još jednom i iseći nožem testo Malo ga uvaljati u rukama i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Pokriti folijom i krpom da odmori pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta da lepo zarumeni. Pokriti krpom da malo omekšaju. Uživajte...
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI OBROK KOJI SE JEDE BEZ HLEBA: Danas pravimo punjeni krompir (FOTO/VIDEO)
27. 02. 2023. u 08:25
UŽIVAJTE U SAVRŠENOM SLATKIŠU: Posna pita sa jabukama posuta grizom (VIDEO)
27. 02. 2023. u 21:00
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
VELjKO PROGOVORIO O KARLEUŠI: Kako je reagovao na škakljivo pitanje voditelja
BOKSER Veljko Ražnatović retko se pojavljuje u emisijama, posebno otkako se posvetio bokserskoj karijeri i svakodnevnim treninzima.
19. 05. 2024. u 12:57
Komentari (0)