AUSTRIJA O ODNOSIMA EU I RUSIJE: Moskva nije zainteresovana za dijalog!

Novosti onlajn

22. 05. 2021. u 14:13

ŠEF diplomatije Austrije Aleksander Šalenberg izjavio je da Evropska unija želi dijalog sa Rusijom, ali da Moskva trenutno u tom planu ne pokazuje nikakvu zainteresovanost.

АУСТРИЈА О ОДНОСИМА ЕУ И РУСИЈЕ: Москва није заинтересована за дијалог!

Foto: Piksabej

Prema njegovim rečima, odnosi Rusije i Evropske unije trenutno su „napeti i otežani“.

- EU želi dijalog, želi kanale komunikacije - rekao je Šalenberg u intervjuu za radio „O1“, međutim, kada ga je novinar upitao da li je Moskva, sa svoje strane, zainteresovana takođe za taj dijalog, austrijski političar je odgovorio: „Ne trenutno“.

Istovremeno, Šalenberg je rekao i da su glavne oblasti u kojima EU želi da razgovara i da sarađuje sa Rusijom su – klima i energetika.

- Nadam se da će se tonalitet naše komunikacije u skorijoj budućnosti promeniti - zaključio je austrijski ministar.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!