PUTIN SE HITNO OGLASIO: Okončati nasilje u izraelsko-palestinskom sukobu!

Tanjug

18. 05. 2021. u 12:24

RUSKI predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na okončanje nasilja na obe strane u izraelsko-palestinskom sukobu, i na pronalaženje načina za rešavanje te situacije.

ПУТИН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Окончати насиље у израелско-палестинском сукобу!

Foto AP

- Poslednjih dana bili smo svedoci oštre eskalacije na Srednjem istoku, i svi smo toga svesni i sa zabrinutošću pratimo razvoj situacije u tom regionu - izjavio je Putin na ceremoniji primanja akreditiva stranih ambasadora, a prenosi ruska agencija Tass.

Predsednik Rusije je naveo da je izbijanje sukoba između Palestinaca i Izraelaca već rezultiralo velikim brojem civilnih žrtava, uključujući i decu.

Putin se osvrnuo i na situaciju u svetu, navodeći da urušavanje strukture kontrole naoružanja, terorističke aktivnosti i pitanja sajber bezbednosti, pored pandemije virusa korona, komplikuju globalnu situaciju.

- Nažalost, globalna situacija je i dalje nestabilna i nastavlja da se pogoršava. Uviđamo da pandemija korona virusa nije jedini razlog, iako je već nanela veliku štetu svima nama, odnoseći više miliona života i podstičući duboke promene u svim oblastima aktivnosti - istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, pitanje "urušavanja strukture kontrole naoružanja nije ništa manje alarmantno, terorizam se ponovo budi, dok je pitanje međunarodne sajber bezbednosti sve prisutnije".

Putin je, takođe, poručio da je zvanična Moskva spremna za interakciju sa svim zemljama i za izgradnju međusobno korisne saradnje na principima jednakosti i nemešanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije