IZRAELSKA POLICIJA UBILA PALESTINSKOG VOZAČA: Zaleteo se kolima u barikadu

Tanjug

16. 05. 2021. u 21:41

- IZRAELSKE bezbednosne snage ubile su danas palestinskog vozača koji se automobilom zaleteo u policijsku barikadu, povredivši tom prilikom šest pripadnika zakona, u osetljivom kvartu Jerusalima Šeik Džarah, saopštila je policija.

ИЗРАЕЛСКА ПОЛИЦИЈА УБИЛА ПАЛЕСТИНСКОГ ВОЗАЧА: Залетео се колима у барикаду

Foto: printskrin Tviter

Šeik Džarah je deo istočnog Jerusalima koji su, kako piše Rojters, Izraelci aneksirali, a sada je u fokusu zbog sudskog slučaja nekoliko palestinskih porodica koje bi mogle da budu izbačene iz svojih domova, pošto izraelski naseljenici kažu da su njihovi.

Portparol Hamasa Abu Ubaida je ovaj čin vozača nazvao "herojskom i hrabrom operacijom", prenosi britanska agencija.

Rojters dodaje da je Hamas počeo da raketira Izrael u ponedeljak nakon nedelja tenzija zbog mogućih izbacivanja Palestinaca iz domova i sukoba između policije i Palestinaca kod džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi