HAMAS NAPAO IZRAELSKI VOJNI KONVOJ! Uništili tenk “merkava” sa ruskim kornetom-E?

Novosti online

15. 05. 2021. u 18:55

NA društvenim mrežama danas popodne pojavio se snimak uništenog vojnog transporta koga su napali borci Hamasa.

ХАМАС НАПАО ИЗРАЕЛСКИ ВОЈНИ КОНВОЈ! Уништили тенк “меркава” са руским корнетом-Е?

Foto: Tviter

Iako je slika mutna, mnogi korisnici tvrde da je u pitanju tenk Merkava MK 4 na koga je navodno lansirana protivoklopna raketa tipa Kornet E iz pojasa Gaze.

Oklopno vozilo za koje se veruje da je ponos izraelskih oklopnih jednica Merkava Mk 4 bilo je na vučnom vozu, a pogođeno je tokom transporta kad sistem aktivne zaštite nije bio uključen. Pretpostavlja se da je pogodak rakete izazvao požar pošto se oprema dodatna na tenku zapalila. Međutim, neki veruju da je u pitanju teški oklopni transporter Namer ili možda M113 Zelda.

Za sada se Izraelska vojska nije oglašavala, ali jesu podržavaoci Hamasa koji likuju na društvenim mrežama.

Da li je zaista tačno ostaje da se vidi.

Kurir.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024