SAN MARINO POBEDIO KORONU: Evo ko je zaslužan za pobedu nad opakim virusom

Novosti onlajn

10. 05. 2021. u 16:56

UPOTREBA ruske vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) omogućila je San Marinu da postane prva država u Evropi koja je pobedila virus koronu.

САН МАРИНО ПОБЕДИО КОРОНУ: Ево ко је заслужан за победу над опаким вирусом

Foto: Pixabay

Ruski fond za direktne investicije spreman je da isporuči dodatne partije San Marinu radi organizacije vakcinalnog turizma, saopštio je Fond.

Ruski fond za direktne investicije je naglasio da je na vrhuncu, početkom aprila, stopa zaraženosti u San Marinu iznosila oko 250 slučajeva početkom aprila, dok od 4. maja u državi nije zabeležen ni jedan novi slučaj infekcije virusom korona.

-Zahvaljujući ruskoj vakcini San Marino je jedna od prvih država u Evropi koja je počela da ukida epidemiološka ograničenja. Prosečna stopa zaraženosti u državi je više od 40 puta niža, od proseka u državama EU- naglasili su u fondu.

U San Marinu je počeo proces ukidanja ograničenja, vezanih za pandemiju, ubrzan je ekonomski oporavak i povratak normalnom životu.

Foto: EPA

Smrtnost u republici od virusa korona nije zabeležena. Zatvoreno je odeljenje bolnice, predviđeno za lečenje pacijenata sa koronom.

-Ruski fond za direktne investicije spreman je da isporuči dodatne partije vakcine u San Marinu za organizaciju vakcinalnog turizma na bazi uspešnih rezultata vakcinacije u zemlji- saopštili su u fondu.

Prema podacima Ruskog fonda za direktne investicije, prvu komponentu vakcine protiv korone u San Marinu primilo je 74 odsto stanovnika, starijih od 16 godina, od čega je 90 odsto primilo „Sputnjik Ve“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu