VAŽAN RAZGOVOR: Putin i Erdogan o isporukama ruskih vakcina, Karabahu, Siriji

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 17:42

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštila je pres-služba Kremlja.

ВАЖАН РАЗГОВОР: Путин и Ердоган о испорукама руских вакцина, Карабаху, Сирији

Foto: EPA

Dvojica predsednika razmatrala su situaciju u Siriji, Libiji, Nagorno Karabahu i pandemiji virusa korona.

- Detaljno je razmotrena tema borbe protiv epidemije virusa korona, kao i epidemiološka situacija u Turskoj - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Putin je naglasio spremnost Rusije da poveća saradnju u vezi sa kovidom 19 i da već od maja budu organizovane isporuke vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Razgovarajući o Siriji, lideri su istakli konstruktivnu saradnju dveju zemalja za rešavanje situacije i dalju stabilizaciju u toj zemlji.

- Izraženo je raspoloženje za dalji koordinisani rad u cilju unapređenja međusirijskog dijaloga u okviru Ustavnog komiteta, kao i beskompromisne ​​borbe protiv ostataka terorističkih grupa u nekim regionima Sirije - dodaje se u saopštenju.

- Takođe su dotaknuta pitanja rešavanja situacije u Nagorno Karabahu, uključujući i u kontekstu rada rusko-turskog Centra za kontrolu prekida vatre i svih vojnih dejstava u zoni sukoba - ističe pres služba Kremlja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina