DIJALOG KIRGISTANA I TADŽIKISTANA O RAZGRANIČENJU: Predsednici dve države složili se da nastave pregovore

Tanjug

30. 04. 2021. u 19:32

DANAS su se predsednici Tadžikistana Emomali Rahmon i Kirgistana Sadir Žaparov u telefonskom razgovoru složili da nastave dijalog o razgraničenju.

ДИЈАЛОГ КИРГИСТАНА И ТАЏИКИСТАНА О РАЗГРАНИЧЕЊУ: Председници две државе сложили се да наставе преговоре

Foto: Tanjug/AP

Kako je saopšteno iz kabineta tadžikistanskog predsednika, dva lidera su razgovarala o nedavnoj eskalaciji sukoba u pograničnim oblastima i razmenili stavove o trenutnoj situaciji na tadžikistansko-kirgiskoj granici, naglasili su značaj nastavka međudržavnog dijaloga i u tom smislu dogovorili sastanak međudržavne komisije za demarkaciju i razgraničenje u kirgistanskom gradu Batken 1. Maja, prenosi TASS.

Predsednik Rakhmon je pozvao predsednika Kirgistana da uskoro dođe u zvaničnu posetu Tadžikistanu, a Žaparov je prihvatio poziv, dok će konkretni datumi ove posete biti dogovoreni diplomatskim kanalima.

U sredu je najmanje trinaest ljudi ranjeno kada su kirgiske i tadžikistanske snage bezbednosti razmenile vatru preko granice, a sukobi su izbili kasno sinoć na granici između tadžikistanske severne pokrajine Sugd i južne provincije Batken u Kirgistanu zbog spora oko rezervoara za vodu i pumpe na reci Isfara, za koju obe zemlje tvrde da je njihova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024