KINESKI MEDIJI: Vraćanje Ukrajini statusa nuklearne sile je prazna priča

Novosti onlajn

29. 04. 2021. u 22:33

PRETNjE koje dolaze iz Kijeva da žele da vrate zemlji nuklearni status su prazni razgovori koji neće imati stvarni epilog, piše kineski vojni portal „Džungo Đunvang“.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Враћање Украјини статуса нуклеарне силе је празна прича

Foto: Depositphotos

- Nacionalna i tehnička moć Ukrajine je daleko od one koju je ranije imala. Može se reći da izjava ukrajinskog ambasadora o povratku statusa nuklearne sile samo tvrdoglavost - navodi se u članku.

Između ostalog. Razvoj nuklearnog potencijala Ukrajine izazivao bi nezadovoljstvo većine zapadnih političara i pogoršao položaj Kijeva, smatra autor materijala.

Ranije je ambasador Ukrajine u Berlinu Andrej Meljnik postavio „ultimatum“ NATO-u. On je saopštio da Kijev razmišlja da vrati zemlji nuklearni status ako bude problema sa stupanjem u Alijansu. Po mišljenju Meljnika, takav korak je neophodan Ukrajini da bi se „zaštitila od Rusije“. Kasnije je ukrajinski MIP nazvao reči diplomate njegovim ličnim stavom.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova je u ovim izjavama videlo pokušaj Vladimira Zelenskog da spasi rejtig. Zvanična predstavnica MIP-a Marija Zaharova je pozvala Ukrajinu da razmisli o padu standarda građana i ubrzanoj deindustrijalizaciji zemlje, umesto što razmišlja o nuklearnom oružju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!