TO JE DEO VELIKE ANTIRUSKE KAMPANJE ZAPADA: Zaharova o optužbama Bugarske i Češke

Novosti onlajn

29. 04. 2021. u 18:38

NEUTEMELjENE optužbe Bugarske i Češke protiv Rusije deo su velike kampanje koju je Zapad pokrenuo protiv Moskve - saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ТО ЈЕ ДЕО ВЕЛИКЕ АНТИРУСКЕ КАМПАЊЕ ЗАПАДА: Захарова о оптужбама Бугарске и Чешке

Foto: EPA

- Očigledno se radi o još jednom krugu antiruske kampanje. Pogledajte kako su se izvanredno nizale akcije članica NATO-a odmah nakon što su SAD ponovo uvele antiruske sankcije i proterale ruske diplomate. Odmah nakon toga u informativno-političkom prostoru pojavila se tema o nekakvoj umešanosti naše zemlje u eksplozije u Češkoj. Nakon što je tema odrađena, prešli su na Bugarsku. Sve je to jasno povezano - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, taj deo antiruske kampanje, kao i drugih, karakteriše nepostojanje dokaza, odsustvo interakcije sa Rusijom preko postojećih kanala.

Ona je istakla da Moskva nije dovodila u ćorsokak odnose sa Sofijom.

- Nikoga nismo dovodili u ćorsokak. Ne nameravamo da idemo u tom pravcu, a vi to možete proveriti tako što ćete pročitati izjave Ministarstva spoljnih poslova, mi smo polazili od prioriteta saradnje, interakcije i razvoja odnosa u različitim oblastima, naravno, polazeći od glavnih principa u međunarodnom pravu - dodala je Zaharova, odgovarajući na pitanje da li smatra da su odnosi Bugarske i Rusije u ćorsokaku.

Prema njenim rečima, Rusija je spremna da razmotri pitanje pružanja pomoći Sofiji u istrazi eksplozija, ako stigne takav zahtev.

Zaharova je naglasila da proterivanje ruskog diplomate iz Bugarske neće ostati bez odgovora.

Podsetimo, odnosi Moskve i Praga su u ozbiljnoj krizi — strane su proterale desetine diplomata nakon što su češke vlasti optužile Rusiju za umešanost u eksplozije u skladištu municije u selu Vrbjetice na istoku Češke 2014. godine.

Poljuljani su i odnosi Rusije i Bugarske. U sredu je Bugarska nacionalna televizija, pozivajući se na tužilaštvo, saopštila da je šest državljana Rusije osumnjičeno za izazivanje eksplozija u fabrikama i vojnim skladištima u Bugarskoj, a da su trojica optužena za pokušaj ubistva bugarskog biznismena Emilijana Gebreva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!