GEJTS PODRŽAO BAJDENA: Novi govor predsednika SAD veoma se dopao milijarderu (VIDEO)

Tanjug

23. 04. 2021. u 16:16

BIVŠI gradonačelnik NJujorka Majk Blumberg i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts podržali su danas izlaganje o klimatskoj transformaciji američke ekonomije predsednika DŽoa Bajdena drugog dana virtuelnog samita svetskih lidera.

ГЕЈТС ПОДРЖАО БАЈДЕНА: Нови говор председника САД веома се допао милијардеру (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Blumberg je izjavio da će borba protiv klimatskih promena zavisiti od poboljšanja finansijske transparentnosti u pogledu rizika od globalnog zagrevanja, prenosi AP.

Istakao je da kompanije moraju da pruže finansijske podatke o klimatskim rizicima, kako bi investitori mogli da usmere finansiranje na preduzeća koja ublažavaju pretnje klimatskih promena. Multimilijarder i osnivač kompanije za finansijske podatke i vesti je specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za pitanja klimatskih promena.

Gejts se zahvalio Bajdenu i američkom klimatskom izaslaniku DŽonu Keriju na vraćanju SAD u vodeću ulogu u borbi protiv klimatskih promena. Rekao je da je "ovo trenutak koji obećava".

Gejts je dodao da aktivisti i mladi ljudi s pravom zahtevaju akciju, kao i da su klimatske promene "neverovatno složeno pitanje i korišćenje isključivo tehnologija koje imamo danas neće nam omogućiti da ispunimo ambiciozne ciljeve".

SAD su domaćin međunarodnog samita o klimi od 22. do 23. aprila na koji su pozvani lideri 40 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)