I KRAVČUK ŽELI SASTANAK SA PUTINOM: Poziv usledio dan nakon što je to isto učinio Zelenski

Novosti onlajn

21. 04. 2021. u 19:21

BIVŠI predsednik Ukrajine i šef delegacije Kijeva u kontakt grupi za Donbas Leonid Kravčuk izjavio je da je spreman da se sastane sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u cilju regulisanja situacije u regionu.

И КРАВЧУК ЖЕЛИ САСТАНАК СА ПУТИНОМ: Позив уследио дан након што је то исто учинио Зеленски

Foto: Arhiva

- Apsolutno sam spreman. Čak i danas. Imam šta da kažem Putinu i političarima Kremlja koji danas tako histerično raspiruju mržnju prema Ukrajini - rekao je on za televiziju „Ukrajina 24“.

Ranije je aktuelni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu.

Od kraja februara u Donbasu su počele da se povećavaju tenzije: OEBS izveštava o značajnom povećanju broja kršenja prekida vatre, a ustanici navode da Oružane snage Ukrajine u granatiranju koriste artiljeriju. U napadu ukrajinskog drona na selo Aleksandrovsko 3. aprila, poginulo je jedno dete. Samoproglašene republike smatraju da Kijev priprema ofanzivu velikih razmera.

U Moskvi su trenutnu situaciju nazvali opasnom, jer bi na istoku Ukrajine ponovo mogao da se razbukta građanski rat. Kako je primetio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Rusija u ovim uslovima preduzima mere da osigura svoju bezbednost. On je dodao da kretanje trupa na teritoriji zemlje ne bi smelo nikoga da uznemirava, jer Moskva nikome ne predstavlja pretnju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OVAJ JE IZHLAPEO KAO I AMERICKA VOSTANA FIGURA

21.04.2021. 19:41

MALO JE POBRKAO LONCICE, zar je Rusia ta koja raspiruje mrznju prema Ukrajini? Zar niste vi naseli na nacisticka obecanja, da vas prime u teroristicki savez onaj sa cetiri velika slova? Zar niste vi zabranili upotrebu ruskog jezika narodu ruskog porekla, koji zivi u Ukrajini? Zar se niste vi ugledali na ustasko ponasanje koje su oni imali prema srbima devedesetih godina proslog veka? Zar niste vi ukrajinci bili saveznici Adolfa Hitlera, ama bas kao i hrvati (ustase) i njihov Anto Pavelic? Bednice, nisi dorastao ni cipele da cistis Gospodinu Putinu, a hteo bi da sa njim razgovaras.