HAOS U PORTLANDU: Demonstracije se pretvorile u nerede, pljačke, uništavanje imovine

Tanjug

17. 04. 2021. u 11:54

DEMONSTRACIJE zbog policijskog ubistva u Portlandu, u američkoj državi Oregon, u petak uveče pretvorile su se u nerede, sa demonstrantima razbijali prozore i provaljivali u prodavnice.

ХАОС У ПОРТЛАНДУ: Демонстрације се претвориле у нереде, пљачке, уништавање имовине

Foto AP




Demonstracije su započele ranije u toku dana, pošto je u četvrtak policija ubila belog muškarca, nakon poziva da osoba ima pištolj, javlja AP.

Okupljanje je bilo odgovor na mnoge policijske pucnjave, ali je bilo i deo zakazanih demonstracija u znak protesta zbog nedavnog policijskog nasilja, odnosno ubistva Adama Toleda, 13-godišnjeg Latinoamerikanca u Čikagu, i Dontea Rajta, Afroamerikanca u Mineapolisu.

Zamenik gradske policije Kris Dejvis rekao je novinarima da je belca u tridesetim godinama ubila policija, koji je otvorio vatru iz pištolja i oružja koje ispaljuje nesmrtonosne projektile.

Muškarac je proglašen mrtvim na licu mesta u Lents parku, stambenom predgrađu Portlanda.

Dva pripadnika snaga reda ispalila su projektile koji nisu smrtonosni, dok je jedan policajac pucao iz pištolja.

Taj policajac je na plaćenom odsustvu, a njegovo ili njeno ime će biti objavljeno tokom dana, navode vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)