TEŠKO U FRANCUSKOJ: Pune jedinice intezivne nege, počinje treći lokdaun

Tanjug

04. 04. 2021. u 08:26

FRANCUSKA je ušla u treći lokdaun od početka pandemije zbog povećanog broja slučajeva virusa korona, koji preti da preplavi bolnice, naveo je Bi Bi Si.

ТЕШКО У ФРАНЦУСКОЈ: Пуне јединице интезивне неге, почиње трећи локдаун

Foto: EPA

Sve škole i radnje koje nisu od suštinskog značaja će biti zatvorene na četiri nedelje, a policijski čas će biti na snazi od 19.00 do 06.00 svaki dan.

U petak, broj teško obolelih pacijenata od kovida na jedinicama intenzivnoj nezi se popeo za 145, što je najveći skok u prethodnih pet meseci

Predsednik Emanuel Makron je obećao više bolničkih kreveta za pacijente.

Najveća borba u Francuskoj je upravo na jedinicama intenzivne nege, gde se leči oko 5.000 pacijenata.

Iako su restriktivne mere stupile na snagu u subotu, od utorka će građanima biti potrebna potvrda ako planiraju da putuju dalje od 10 kilometara od svoje kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi