NE BUDITE RUSKOG MEDVEDA! Poslednje upozorenje za NATO i Kijev stiglo sa Krima

Novosti online

03. 04. 2021. u 14:39

NATO i provokatori iz Kijeva trebalo bi da pamte da su se vojne pretnje protiv Rusije završavale katastrofalno za agresore, rekao je kopredsedavajući Skupštinom slovenskih naroda krimskog regiona Roman Čegrinec.

НЕ БУДИТЕ РУСКОГ МЕДВЕДА! Последње упозорење за НАТО и Кијев стигло са Крима

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Depositphotos

- U našoj istoriji je bilo takvih momenata, ali i 1812. i 1941. godine takve pretnje završile su se katastrofalno upravo za agresore. Očigledno, istorija ničemu nije naučila ne pre više inteligentne predstavnike ukrajinske diplomatije, ali to znači da će ih naučiti život - upozorio je Čegrinec.

Takođe je dodao da „provokatori ne bi trebalo da bude ruskog medveda“.

- On će štititi svoju jazbinu do kraja i istovremeno može zavesti red u susednoj šumi - poručio je slikovito Čegrinec.

Istovremeno, šef Komiteta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Gempelj pozvao je Ukrajinu i NATO da se ne izlažu smrtnom riziku.

- Rizik je, naravno, plemenit posao, ali do određenog stepena i ne u poslovima sa Rusijom. Ukrajina i NATO ne bi trebalo da se izlažu smrtnom riziku. Moraće platiti previsoku cenu u slučaju agresije protiv Rusije - poručio je Gempelj.

Takođe je dodao da sa Rusijom treba biti prijatelj, a ne ratovati.

- Pre nego što se polakome na ruske teritorije i resurse, NATO bi trebalo da prouči našu vekovnu pobedničku istoriju. Rusiju, koja sprovodi miroljubivu politiku i koja čvrsto stoji na nogama, ne treba ljutiti, jer je ta kratkovida zamisao veoma opasna - rekao je Gempelj.

Ranije je sa istom porukom NATO-u istupio i poslanik Dume s Krima Mihail Šeremet koji je istakao da će se planovi Ukrajine i NATO za moguću agresiju prema Krimu završiti žalosno po njih.

On ističe da posle ovoga niko na Zapadu ne  može da negira agresivnu suštinu NATO-a.

Ranije je predstavnik Ukrajine u Kontakt-grupi za Donbas Aleksej Arestovič rekao da su vežbe NATO-a „Defender Eureope 2021“ neophodne radi uvežbavanja rata protiv Rusije. Prema njegovim rečima, Alijansa je već počela angažovanje i prebacivanje snaga, kao i logističku organizaciju, a glavni fokus su Balkan i Krim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)