MAKRON O POOŠTRAVANJU MERA: Zatvaranje škola i obdaništa na tri nedelje

Tanjug

01. 04. 2021. u 08:37

FRANCUSKA će pooštriti restriktivne mere koje su već bile na snazi u Pariskoj regiji, ali i u nekim drugim oblastima u zemlji, rekao je sinoć predsednik Emanuel Makron u televizijskom obraćanju naciji.

МАКРОН О ПООШТРАВАЊУ МЕРА: Затварање школа и обданишта на три недеље

Foto AP

Nove mere će biti na snazi bar mesec dana, a Makron je ocenio da "će se izgubiti kontrola nad pandemijom ukoliko se odmah ne reaguje", preneo je Rojters.

Makron je dodao da će Francuska zatvoriti škole i obdaništa na tri nedelje. Prethodno su škole bile zatvorene dva meseca tokom prvog talasa pandemije kovida, ali ih je vlada otvorila tokom drugog talasa od novembra i nije ih dosad zatvarala.

 - To je najbolja opcija da usporimo širenje virusa - rekao je Makron, navodeći da će raspust za školarce početi 12. aprila.

On je ocenio da vakcine daju rezultat i da će Evropa biti kontinentalni lider u svetu po proizvodnji vakcina, otkrivši da će 250.000 ljudi učestvovati u vakcinaciji Francuza.

 - Osobe starije od 60 godina moćiće da se vakcinišu od 16. aprila, a oni iznad 50 godina od 15. maja - poručio je Makron.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni