OBORIO JU JE NA TLO, ŠUTIRAO, GAZIO I MIRNO ODŠETAO! Skandal na Menhetnu, ženu azijskog porekla napao - crnac! (VIDEO)

Tanjug

30. 03. 2021. u 22:15

Jednu 65-godišnju Amerikanku poreklom iz Azije danas je u popodnevni satima dok je išla centrom Menhetna napao muškarac i više puta je šutnuo na očigled dvojice radnika obezbeđenja.

ОБОРИО ЈУ ЈЕ НА ТЛО, ШУТИРАО, ГАЗИО И МИРНО ОДШЕТАО! Скандал на Менхетну, жену азијског порекла напао - црнац! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Tviter/NYPD

Na snimku sa bezbednosnih kamera koji je objavila njujorška policija vidi se kako je ženu nedaleko od Tajms skvera napao muškarac udarcem nogom u stomak.

Ona se srušila od udarca, a napadač je nastavio da je šutira u glavu uzvikujući parole protiv građana azijskog porekla, da bi potom mirno odšetao niz ulicu, preneo je AP.

Njujorška policija koja je objavila snimak napada sa sigurnosnih kamera, takođe je objavila i fotografije osumnjičenog. U pitanju je Afroamerikanac, odnosno crnac!

Serija oružanih napada koja se početkom marta dogodila u roku od samo jednog sata u tri salona za masažu na području Atlante, u državi Džordžiji, koštala je života osmoro ljudi i izazvala strah da su napadi još jedan čin zločina iz mržnje prema Amerikanacima poreklom iz Azije.

Policija je tada uhapsila 21-godišnjeg muškarca iz Džordžije i saopštila da motiv nije poznat, iako su mnoge žrtve bile ženske osobe azijskog porekla, preneo je tada AP.

U međuvremenu, Bajdenova administracija danas je najavila set mera usmerenih na smanjenje nasilja protiv građana azijskog porekla.

U tom je cilju izdvojeno 49,5 miliona dolara iz fonda za oporavak od posledica pandemije, a novac će biti stavljen na raspolaganje lokalnim zajednicama za pomoć žrtvama, preneo je ranije Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024