ZAPADNO LICEMERJE: Razorili Siriju u krvi, sad joj SAD i EU obećavaju pare

Tanjug

30. 03. 2021. u 18:56

EU i Sjedinjene Američke Države obećale su danas da će uputiti pomoć u iznosu od 1,2 milijarde dolara ratom razorenoj Siriji.

ЗАПАДНО ЛИЦЕМЕРЈЕ: Разорили Сирију у крви, сад јој САД и ЕУ обећавају паре

Foto: EPA

Pomoć je izdvojena na virtuelnom skupu, a jedan od organizarora su bile Ujedinjene nacije.

Na skupu je učestvovalo desetine zemalja i međunarodnih organizacija, pa će ukupan iznos obećane pomoći biti poznat večeras.

UN i druge humanitarne grupe tražile su više od četiri milijarde dolara za pomoć Siriji na ovogodišnjoj konferenciji, što je najveći iznos do sada.

Za skoro šest miliona sirijskih izbeglica koje su pobegle iz domovine traži se dodatnih 5,8 milijardi dolara.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je da je evropski blok izdvojio za Siriju 560 miliona evra, isto kao i prethodne godine.

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild rekla je da će SAD pomoći da više od 596 miliona dolara.

Stejt department je saopštio da će pomoć koristiti ljudima u Siriji i izbeglicama u susednoj Turskoj, Libanu, Jordanu, Iraku i Egiptu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku