"ČEKAJU NAS STRAŠNA VREMENA!" Dramatično upozorenje Marije Zaharove - To je tek početak (VIDEO)

Novosti online

30. 03. 2021. u 16:41

MEĐUNARODNE odnose će i dalje karakterisati zaoštravanje informacionog sukoba, tokom kojeg određeni broj država sprovodi politiku na štetu interesa Rusije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, naglasivši da će Moskva to sprečiti.

ЧЕКАЈУ НАС СТРАШНА ВРЕМЕНА! Драматично упозорење Марије Захарове - То је тек почетак (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Kako smo već navodili, međunarodne odnose trenutno karakteriše zaoštravanje informacionih konfrontacija, koje su izazvane neprekidnim pokušajima niza zemalja da realizuju istorijsku politiku na štetu ruskih interesa, činjenice se iskrivljuju, kao i događaji iz prošlosti. Zašto? Cilj je očigledan – predstaviti u negativnom kontekstu međunarodnu ulogu Rusije kroz vekove - rekla je Zaharova na Savetu federacije.

Prema njenim rečima, nekim zemljama je potrebna istorijska osnova, ako žele da Rusiji nametnu odgovornost za sve o čemu govore.

- Ona se priprema. Prihvatiti, da Rusija nije započinjala svetske ratove, da nije bila agresor, da nije učestvovala u genocidima, znači izvući glavni oslonac ispod zapadne ideologeme, i potvrditi da se Rusija nije u istoriji bavila sličnim stvarima. Naravno, u budućnosti neće morati da ovome pribegavaju -  dodala je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije. 

Ona je primetila da je predmet falsifikovanja bio i odnos Moskve sa susednim zemljama, činjenice, povezane sa stvaranjem ruske države, sa učešćem u međunarodnim konfliktima, a posebna pažnja se pridaje ponovnom razmatranju rezultata Drugog svetskog rata.

- Nažalost, želim da budem realna, ovo nije kraj. To je tek početak. U tom smislu, čekaju nas strašna vremena. I suština i razlog je isti – smena pokoljenja. Oni su čekali, i naravno, šta ih sprečava – prisustvo svedoka, koji bi mogli da ustanu i kažu da to nije istina - navela je Zaharova.

Prema njenim rečima, kako bi se tome suprotstavili, neophodno je proaktivno raditi, biti prvi koji pokreće najosetljivija i najvažnija pitanja i uporno promovisati objektivne procene. Dodala je, da Ministarstvo spoljnih poslova i ambasade sistematski rade na tome, koristeći digitalnu diplomatiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)