"ČEKAJU NAS STRAŠNA VREMENA!" Dramatično upozorenje Marije Zaharove - To je tek početak (VIDEO)

Novosti online

30. 03. 2021. u 16:41

MEĐUNARODNE odnose će i dalje karakterisati zaoštravanje informacionog sukoba, tokom kojeg određeni broj država sprovodi politiku na štetu interesa Rusije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, naglasivši da će Moskva to sprečiti.

ЧЕКАЈУ НАС СТРАШНА ВРЕМЕНА! Драматично упозорење Марије Захарове - То је тек почетак (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Kako smo već navodili, međunarodne odnose trenutno karakteriše zaoštravanje informacionih konfrontacija, koje su izazvane neprekidnim pokušajima niza zemalja da realizuju istorijsku politiku na štetu ruskih interesa, činjenice se iskrivljuju, kao i događaji iz prošlosti. Zašto? Cilj je očigledan – predstaviti u negativnom kontekstu međunarodnu ulogu Rusije kroz vekove - rekla je Zaharova na Savetu federacije.

Prema njenim rečima, nekim zemljama je potrebna istorijska osnova, ako žele da Rusiji nametnu odgovornost za sve o čemu govore.

- Ona se priprema. Prihvatiti, da Rusija nije započinjala svetske ratove, da nije bila agresor, da nije učestvovala u genocidima, znači izvući glavni oslonac ispod zapadne ideologeme, i potvrditi da se Rusija nije u istoriji bavila sličnim stvarima. Naravno, u budućnosti neće morati da ovome pribegavaju -  dodala je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije. 

Ona je primetila da je predmet falsifikovanja bio i odnos Moskve sa susednim zemljama, činjenice, povezane sa stvaranjem ruske države, sa učešćem u međunarodnim konfliktima, a posebna pažnja se pridaje ponovnom razmatranju rezultata Drugog svetskog rata.

- Nažalost, želim da budem realna, ovo nije kraj. To je tek početak. U tom smislu, čekaju nas strašna vremena. I suština i razlog je isti – smena pokoljenja. Oni su čekali, i naravno, šta ih sprečava – prisustvo svedoka, koji bi mogli da ustanu i kažu da to nije istina - navela je Zaharova.

Prema njenim rečima, kako bi se tome suprotstavili, neophodno je proaktivno raditi, biti prvi koji pokreće najosetljivija i najvažnija pitanja i uporno promovisati objektivne procene. Dodala je, da Ministarstvo spoljnih poslova i ambasade sistematski rade na tome, koristeći digitalnu diplomatiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku