ZA SAMO DVE GODINE: Izraelci četvrti put izlaze na parlamentarne izbore

Tanjug

23. 03. 2021. u 08:22

U IZRAELU su jutros počeli četvrti parlamentrani izbori za dve godine, koji se smatraju svojevrsnim referendumom o vladavini premijera Benjamina Netanjahua.

ЗА САМО ДВЕ ГОДИНЕ: Израелци четврти пут излазе на парламентарне изборе

Foto: Piksabej

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da će se voditi izjednjačena borba između pristalica dugogodišnjeg premijera i onih koji žele “bilo koga osim Bibija”, prenosi AP.

S obzirom na to da je biračko telo iscrpljno nizom predizbornih kampanja i pandemijom korona virusa, kandidati su ovogodišnj kampanju završili serijom televizijskih intervjua i pojavljivajem u tržnim centrima in a tržnicama na otvorenom.

Netaniahu se predstavio kao globalni državnik, kvalifikovan da zemlju vodi kroz mnoge bezbednosne i diplomatske izazove.

U Centar svoje kampanje on je stavio uspešnu izraelsku kampanju vakcinacije protiv korona virusa i podsetio na prošlogodišnje diplomatske sporazume sa četiri arapske države.

Protivnici optužuju Netaniahua da je se veći deo prošle godine mešao u upravljanje pandemijom ističući da sprovede mere zaključavanja među ultra-ortodoksnim Jevrejima, koji su njegovi politički saveznici.

Navode i da Netaniahu nije sposoban da vlada u trenutku kada mu se sudi zbog višestrukih optužbi za korupciju, koje on odbacuje i naziva ih “lovom na veštice”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest